ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Λυδία Ηλιοπούλου
B.A., M.Sc. ECP

Η Λυδία, μητέρα τριών παιδιών, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree College) όπου απέκτησε το πτυχίο της Bachelor of Arts. Στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (MSc in Person-Centred Counseling and Psychotherapy) από το πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας.

Ειδικεύτηκε στο Προσωποκεντρικό Θεραπευτικό Παιχνίδι και έλαβε τον τίτλο σπουδών της από το πανεπιστήμιο Leeds Beckett της Μεγάλης Βρετανίας. Ως Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού εργάστηκε σε νηπιαγωγείο με παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Μέσα από το Θεραπευτικό Παιχνίδι και την περαιτέρω ειδίκευσή της στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (ICEEFT), επικεντρώθηκε στο χώρο των νευροεπιστημών, την μελέτη των διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια και την επίδρασή τους στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του ατόμου.

Εργάζεται στην Ιόνιο Σχολή στον τομέα Συμβουλευτικής και δουλεύει προσωποκεντρικά με εφήβους και γονείς σε τομείς όπως πένθος, διατροφικές διαταραχές, ψυχική δυσφορία και αυτοτραυματισμός, σχολικός εκφοβισμός και κοινωνική απόσυρση. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της με ενήλικες σε ατομική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους ή ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και από το 2018 είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, ICPS.

Συνεργάζεται με σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια της Gordon Training International και η ερευνητική της εργασία με θέμα την αποτελεσματικότητα προσωποκεντρικά εκπαιδευμένων δασκάλων στην τάξη, αποτέλεσε την αρχή της μελέτης της για την εφαρμογή του προσωποκεντρικού μοντέλου στο σχολικό πλαίσιο.

Συμμετέχει εθελοντικά στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, όπου προσφέρει συναισθηματική στήριξη σε ομάδες γονέων και συντρόφων, δίπλα στην Δρ. Άννα Μαρίνα Ιωσηφίδη, Certified Expressive Arts Facilitator.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Πιστοποιήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ), μέλος της World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC) και μέλος της British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP). Επιπλέον είναι ενεργό μέλος και εποπτεύεται από τον Βρετανικό οργανισμό Play Therapy International (PTI) και είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy (EAP)

Το επαγγελματικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μελέτη της εφαρμογής της προσωποκεντρικής προσέγγισης στο σχολικό και οικογενειακό πλαίσιο, καθώς και στην επίδραση τραυματικών εμπειριών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των εφήβων.


Άννα Σπυρίδωνος
Ψυχοθεραπεύτρια, B.Sc., M.A., M.Sc., ECP

Η Άννα συνδυάζει σπουδές σε ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική.
Έχει μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία (M.Sc. In Person Centred Counselling & Psychotherapy), με κύριο θέμα στην έρευνά της «Την επίδραση χρόνιων ασθενειών στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς», καθώς και πιστοποίηση από την Ε.A.P (European Association of Psychotherapy) της οποίας αποτελεί μέλος.
Εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε από την Gordon Hellas στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) σύμφωνα με το μοντέλο του Αμερικανού Κλινικού Ψυχολόγου Dr. Thomas Gordon. Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί και στην θεραπεία ζεύγους από την IEECEFT (Emotional Focused Couple Therapy) και στο Play Therapy από την Play Therapy Greece.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχοθεραπεύτρια (ατομικές συνεδρίες, συντονίστρια σε ομάδες, θεραπεία ζεύγους). Αποτελεί μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Συνύπαρξη”, με ατομικές συνεδρίες και συντονίστρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύει ομάδες γονέων με την μέθοδο Gordon, τόσο ιδιωτικά, όσο και σε συνεργασία με σχολεία – παιδικούς σταθμούς. Τέλος, πραγματοποιεί παίγνιο θεραπεία σε παιδιά ιδιωτικά και σε πλαίσια (παιδικούς σταθμούς).


Γιώργος Κουτουβέλας
Εκπαιδευτής Ρητορικής, Ποιητής

Είναι επαγγελματίας εκπαιδευτικός με εξειδικεύσεις στους κλάδους της δημιουργικής γραφής & θεωρίας της λογοτεχνίας, στη συμβουλευτική και στη θρησκειολογία. Με την ιδιότητά του έχει συνεργαστεί τα τελευταία 15 έτη με μια πληθώρα εκπαιδευτικών φορέων όπως, π.χ., με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και με πολλά δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας βαθμίδας. Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει διατελέσει σύμβουλος σπουδών προ-πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια της ιδιότητάς του ως υποψήφιου διδάκτορα (2016-2020, Ε.Κ.Π.Α.).
Παράλληλα με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού είναι και επαγγελματίας συγγραφέας. Από το 2006 έως σήμερα έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά και με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Άννα Μαρία Ιωσηφίδη
Ph.D., ECP

Είμαι σύμβουλος Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και σύμβουλος Προσωποκεντρικής Προσέγγισης μέσω των Εκφραστικών Τεχνών. Γεννήθηκα από Έλληνες γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και ολοκλήρωσα το BA μου στην Πολιτιστική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το 1984 μετακόμισα στο Λονδίνο, Αγγλία, όπου ολοκλήρωσα το MSc. μου και αργότερα το PhD στο London School of Economics στην Κοινωνική Ανθρωπολογία.

Μετακομίζοντας στην Ελλάδα και διδάσκοντας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανα επανεκπαίδευση ως σύμβουλος Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και εργάστηκα στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, ICPS ως σύμβουλος, επόπτρια και εκπαιδεύτρια. Το 2017 παρέλαβα το Πιστοποιητικό μου ως σύμβουλος Προσωποκεντρικής Προσέγγισης μέσω των Εκφραστικών Τεχνών.

Πέρα από τα ακαδημαϊκά πιστοποιητικά, είμαι παντρεμένη και έχω έναν υπέροχο (ενήλικο) γιο και έναν σκύλο. Απολαμβάνω τους φίλους, την οικογένεια και τις διακοπέςׄ, τα ταξίδια, την πεζοπορία και την επίσκεψη σε μουσεία, τη μάθηση νέων τρόπων του να κατανοήσουμε τον κόσμο και τις ιστορίες.Μαριαλένα Κατσούρα

Προσωποκεντρική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (MA/PCA), πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ΕΑΓ/ΕΑΔ (PET/ΤΕΤ), Διευκολύντρια Κύκλου της Ασφάλειας (CoS-P), Σύμβουλος ΔΕΠΥ (ADHD-CCSP), συνοδός ενηλίκων και παιδιών στο Focusing, εκπαιδευμένη στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο EFT.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και
Προσωπικής Ανάπτυξης
Δ. Λ. Καποδιστρίου 44, 15123, Μαρούσι
Τ. +30 210 6849909
S. www.syndesi-counseling.gr.