ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ :

Βιωματικά Εργαστήρια

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

Πως να βελτιώσετε τη σχέση σας με το παιδί σας!

Ένα βιωματικό εργαστήριο πρακτικής εκμάθησης δραστηριοτήτων για άμεσα, πραγματικά και με διάρκεια αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα κάθε οικογένειας.

 • Είναι ένα βιωματικό εργαστήριο που αποτελείται από διαλέξεις, παρουσιάσεις, ασκήσεις και role plays
 • Είναι ένα πρόγραμμα μάθησης και εξάσκησης και αφορά Επικοινωνιακές Δεξιότητες
 • Οι ομάδες γονέων δεν αποτελούν ομάδες θεραπείας

Στόχος του προγράμματος:

Να εφοδιάσει τους γονείς με μια γνώση που τους βοηθάει να περιορίζουν τα κοινά καθημερινά προβλήματα και όταν αυτά προκύπτουν να τα διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα με μέριμνα στην ποιότητα της σχέσης.

Πάνω σε τι δουλέψουμε στο σεμινάριο;

«Οι γονείς κατηγορούνται αλλά δεν εκπαιδεύονται»

 • Στην καθημερινότητα βιώνουμε καταστάσεις που μας προξενούν χαρά, περηφάνεια αλλά και δυσφορία, θυμό, απογοήτευση και αυτές τις χαρακτηρίζουμε ως προβλήματα.
 • Η διαχείριση τους συχνά μας δημιουργεί ενοχές, αμφιβολίες, προβληματισμούς και επηρεάζει τη σχέση με τα παιδιά μας βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Πάνω σε τι δουλέψουμε στο σεμινάριο? Είναι όμως αυτό μονόδρομος?
 • Στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα μαθαίνουμε και αναπτύσσουμε τις δεξιότητες που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα προβλήματα αυτά.

Στο εργαστήριο θα μάθω

 • Πως να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματα του αποτελεσματικά χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός
 • Πως να δημιουργήσω μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με το παιδί μου
 • Πως να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις
 • Πως να διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις αποτελεσματικά και με σεβασμό
 • Πως να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά του παιδιού μου

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

 • Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα (ΡΕΤ) πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας.
 • Διδάχθηκε σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο γονείς, σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο Parent Effectiveness Training έχει πουλήσει πάνω από 4εκ. αντίτυπα
 • Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μόνο από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Gordon Hellas, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον διεθνή οργανισμό Gordon Training International και η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τα πρότυπα που έθεσε ο ίδιος ο Gordon.

 

Ο Κύκλος της Ασφάλειας – Circle of Security -Parenting

Ο Κύκλος της Ασφάλειας είναι ένας χάρτης για εμάς τους γονείς που αναδύθηκε μέσα από 50+ χρόνια ερευνών πάνω στον δεσμό (attachment). Η έρευνα πάνω στον δεσμό είναι ουσιαστικά η επιστήμη του πώς αγαπάμε και τι μας εμποδίζει να εκφράσουμε αυτή μας την αγάπη.

Αυτό το μοντέλο γονεϊκότητας διαφέρει από πολλά άλλα κυρίως γιατί δεν θα σας πει τι να κάνετε. Αντ’ αυτού, στο πλαίσιο 8 ομαδικών συναντήσεων θα αποκτήσετε μέσω κινουμένων σχεδίων και υποτιτλισμένων αποσπασμάτων βίντεο έναν σαφή χάρτη για τις ανάγκες του παιδιού σας. Το πώς θα αξιοποιήσετε αυτόν τον χάρτη εξαρτάται από τον καθένα σας ξεχωριστά.

Τα παιδιά μας, από τη στιγμή που γεννιούνται, κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πουν τι θέλουν. Αρκεί να μπορούμε να το δούμε και να το ακούσουμε. Φανταστείτε πώς θα ήταν εάν μπορούσατε να αναγνώσετε τι πραγματικά ζητάει το παιδί από εσάς…

Χρησιμοποιώντας το μοντέλο Circle of Security -Parenting, γονείς και φροντιστές θα μάθετε πώς να:

 • Κατανοείτε τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού μαθαίνοντας να ‘διαβάζετε’ τις συναισθηματικές του ανάγκες.
 • Υποστηρίζετε την ικανότητα του παιδιού να διαχειρίζεται επιτυχώς τα συναισθήματά του
 • Ενισχύετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας
 • Απενοχοποιείστε και να νιώθετε οι ίδιοι πιο ασφαλείς για την παρουσία σας μέσα στη σχέση
 • Αποκτήσετε ποιοτική σύνδεση με τα παιδιά σας ενώ παράλληλα διαχειρίζεστε όλες τις ενήλικες ευθύνες σας;

Μαριαλένα Κατσούρα, Προσωποκεντρική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (MA/PCA), πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ΕΑΓ/ΕΑΔ (PET/ΤΕΤ), Διευκολύντρια Κύκλου της Ασφάλειας (CoS-P), Σύμβουλος ΔΕΠΥ (ADHD-CCSP), συνοδός ενηλίκων και παιδιών στο Focusing, εκπαιδευμένη στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο EFT.

 

Μαθήματα δημιουργικής γραφής

Η δημιουργική γραφή είναι ένας γενικός όρος ο οποίος αναφέρεται στα διάφορα είδη της λογοτεχνίας (Πρόζα, ποίηση, κ.α.) όπως και στις τεχνοτροπίες από την περίοδο του Ρομαντισμού έως και τον Μοντερνισμό (π.χ. έμμετρη γραφή, υπερρεαλισμός, συμβολισμός).

Σε ένα άλλο επίπεδο, η δημιουργική γραφή διαφοροποιείται από τον Φορμαλισμό, δηλαδή από τους καθιερωμένους τρόπους γραφής που χαρακτηρίζουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (σημ.: από την πρωτοβάθμια έως και την τριτοβάθμια).

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο βασικός σκοπός της διδασκαλίας της δημιουργικής γραφής είναι η ανάπτυξη της φαντασίας και των γλωσσικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων, η γνωριμία με τα κύρια λογοτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα, η εκμάθηση και η εφαρμογή τεχνικών από τις κυριότερες λογοτεχνικές σχολές. Επίσης δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην προσωπική ανάπτυξη και στον εαυτό μέσω της έκφρασης των προσωπικών συναισθημάτων και βιωμάτων των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές ανθρωπιστικών επιστημών και σε εργαζόμενους στον κλάδο της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης & εκπαίδευσης ενηλίκων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και
Προσωπικής Ανάπτυξης
Δ. Λ. Καποδιστρίου 44, 15123, Μαρούσι
Τ. +30 210 6849909
S. www.syndesi-counseling.gr.